Des de MIDEN, sembrem a tots els vents integració, respecte mutu i amor. Cada dimecres a les 18:30h.Participa-hi!


Televisió de Manresa i la positiva iniciativa del "Gresol"



"Dones amb vel": documentos TV de TVE2
| More



"Arrhash": documental de Javier Rada i Tarik El Idrissi sobre la masacre química en la guerra del Rif.

A continuació, veurem l'eco del documental "Arrhash" a TVE2




Curtmetratge de Xavier Sala: "Hiyab"



Entrevista realitzada pel periodista Miguel Chaparro i emesa en el programa "AL SUR" de Canal Sur TV, el 23/03/2009, arran de la publicació del llibre "Contra el islam. La visión deformada del mundo árabe en Occidente"(Editorial Almuzara, 2008), de Laura Cristina Navarro García, doctora en Comunicació Audiovisual.
Primera part:


Segona part


També podeu escoltar aquesta entrevista a la mateixa autora, Laura Navarro, feta per Ràdio Vallekas(Madrid).



***********************************************************************
***********************************************************************





La directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll, creu que prohibir que les dones portin el burca a Catalunya seria “desproporcionat” i fins i tot “contraproduent”. Coll considera que la mediació donaria bons resultats.Montserrat Coll també ha dit, en una entrevista a El món a RAC1, que…

- “D’entrada cal deixar clar que no ens agrada que les dones vagin amb burca. Però hi ha altres mitjans a banda de la prohibició. És desproporcionat. Primer perquè són poques. Després, perquè hi ha altres problemes més importants. I tercer perquè pot ser contraproduent.”

- “No estic d’acord a castigar. La llibertat de la dona és més important.”

- “És possible que les esclavitzin, però entraríem en una contradicció d’obligar-les a fer el contrari. La mediació donaria bons resultats.”

- “A Lleida, estudiaran si tenen competències. El govern pensa que no és oportú legislar, però no vol dir que no s’hagi de treballar. Si Lleida tingués competència per legislar, el govern respectarà l’autonomia municipal, però evidentment hi direm la nostra.”

- “No podem tractar les dones afectades com si fossin menors, i obligar-les a anar d’una determinada manera. S’ha de fer una bona política d’acollida. Educar homes i dones en el sentit crític de la llibertat.”

- “Hem vist sis fotos de dones vestides amb burca. Amb nicab, algunes més. Hem de fer una llei per això?”






Posicionament del Consell Nacional de Dones de Catalunya respecte a la polèmica del burca

El Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC), que aplega 372 entitats i associacions de dones de tot el territori català, va aprovar en la sessió ordinària de la Comissió Permanent del 22 de juny de 2010, la declaració següent:
Respecte a les diverses informacions que s’estan realitzant als mitjans de comunicació i de determinats consistoris sobre la prohibició del burca als espais públics, volem denunciar la manipulació que se’n fa i que té un caràcter clarament electoralista i intencionat amb arrels xenòfobes importants.
El CNDC no es posiciona en aquest debat, el que volem és demanar que no es realitzi en nom de la defensa de les dones i dels seus drets. No en el nostre nom. No es poden crear debats distorsionadors de la realitat que es viu a Catalunya, hi ha una normativa jurídica important que tots els partits polítics, conjuntament, han de garantir.

Aquest debat ha estat dirigit novament, i des del seu inici, com una forma d’instrumentalitzar les dones i els nostres drets, sense que nosaltres mateixes en siguem les protagonistes. Hem estat utilitzades i no respectades pel mitjans de comunicació, pels partits polítics i per alguns consistoris.
Demanem el respecte que ens mereixem i moltíssima cautela en aquest debat. Que deixin d’utilitzar les dones amb fins partidistes i que deixin de dividir Catalunya amb debats de caràcter xenòfobs.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada